Nemezelő szakkör a művelődési házban!

A tavalyi évben a Nemzeti Művelődési Intézet egy felhívást tett közzé, amelyre művelődési házunk is jelentkezett. A cél, hogy a pandémiás időszak után enyhítsük a lezárások okozta károkat, valamint támogassuk a művelődő közösségek létrejöttét, segítsük az újjáépülést.

Az NMI támogatása által lehetőségünk nyílt nemezszakkört szervezni. 5 fő számára elegendő alapkészletet biztosítottak a számunkra. A lakosok körében csatlakozási felhívást tettünk közzé, amelyre sokan jelentkeztek, így a létszám szinte azonnal betelt. Így januárban 6 fővel el tudtuk indítani az új foglalkozást.

A Nemzeti Művelődési Intézet nemcsak anyagokkal, hanem online oktatóvideókkal is támogatja a szakkört. A videók nagy segítségünkre vannak, hiszen szakszerűen lépésről-lépésre segítenek bennünket a technika elsajátításában. Terveink szerint 20 alkalommal fogunk találkozni és alkotni a résztvevőkkel.

Szeretnénk másoknak is megmutatni az elkészített tárgyainkat egy kiállítás keretén belül. Így szeretnénk felhívni a figyelmet a népművészeti értékeink fontosságára, valamint arra, hogy közösen összefogva mire vagyunk képesek.

Megosztás itt: facebook
Megosztás a Facebookon